Waarom gezichtstraining belangrijk is

Gezichtsyoga

We staan regelmatig in de sportschool voor een strak lichaam maar we doen nog niet genoeg aan gezichtstraining. Net zoals ons lichaam heeft ons gezicht ook spiertraining nodig. Door een reeks effectieve gezichtsoefeningen te doen, kan je leren de spieren onder de gezichtshuid te versterken en de bloedcirculatie en doorbloeding van het gezicht te verbeteren, wat resulteert in een jeugdiger en stralender tint in je gezicht. Het klinkt geweldig maar we hebben veel vragen, toch?

Daarom leg ik hier de basis van deze geweldige methode uit.

1. Wat is Faceyoga (gezichtsyoga)?

Gezichtsyoga is een methode die de spieren van het gezicht traint. Naarmate we ouder worden, verliezen we gemiddeld tot 40% van de spiermassa in ons gezicht. Dat is erg veel! Geen enkele crème Botox injectie of filler kan dit verlies aan spiermassa en stevigheid vervangen. Alleen gerichte gezichtsspiertraining kan dat. 

Door middel van een reeks gezichtsoefeningen belooft gezichtsyoga je gezichtsspieren te ontspannen en te versterken. Deze repetitieve bewegingen liften en verstevigen de huid waardoor je een natuurlijke facelift krijgt.

2. Wat doet Faceyoga (gezichtsyoga) eigenlijk?

Met gezichtsmassage en ontspanningsoefeningen kun je de gespannen spieren in je gezicht laten ontspannen. Met ontspannen gezicht beginnen we de gezichtsspiertraining oftewel gezichtsyoga oefeningen. Bij de gezichtsyogaoefeningen spannen de spieren zich aan. Wanneer je huid strakker wordt, merk je dat sommige rimpels verdwijnen en andere aanzienlijk verminderen.

Gezichtsyoga zorgt er ook voor dat de spieren meer volume krijgen. Omdat ons onderhuidse vet steeds minder wordt, verliest het gezicht aan substantie. Met gezichtsyoga proberen we de spieren met gerichte oefeningen te laten groeien zodat het verloren volume wordt vervangen en de huid dus weer strakker kan worden.

Het intensieve werk van de weefsels verbetert de bloedcirculatie en de toevoer naar de huid, waardoor de productie van collageen en elastine toeneemt, wat resulteert in een strakkere en gladde huid.

Wanneer begin je met gezichtsyoga?

VANDAAG!!!

Het is nooit te laat of te vroeg om te genieten van de voordelen van gezichtsyoga op je gezicht en in je leven, maar hoe eerder hoe beter! 

Het eerste voor de hand liggende voordeel van vroeg beginnen met face yoga (gezichtsyoga) is dat je de verzakking van je gezicht voorkomt door je gezichtsspieren te activeren. Het voorkomen van gezichtsverzakking is makkelijker dan het verminderen ervan. 

Op gevorderde leeftijd 45+ geeft faceyoga  (gezichtsyoga) ook veel voordelen. Het lymfesysteem werkt vanaf je 35e langzamer en soms wordt het geblokkeerd. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Met gerichte face yoga oefeningen kunnen we onze bloedcirculatie en lymfesysteem verbeteren en het verliezen van vet in onze gezicht tegenhouden. 

Hoe vaak en hoe lang moet je gezichtsyoga doen?

Gezichtsyoga oefeningen zijn simpel en leuk om te doen. Wanneer je de oefeningen eenmaal onder de knie gekregen hebt, kun je de oefeningen in 10-15 minuten per dag doen voor een zichtbaar resultaat. Het is vooral aan te bevelen dat je de oefeningen voor het gezichtsdeel waar je je bijzonder zorgen over maakt, langer doet dan de andere oefeningen. 

Wanneer moet je gezichtsyoga doen?

Ik denk dat het ideale moment ‘s ochtends is. Gezichtsyoga vrolijkt je op, voert het opgehoopte lymfevocht af, laat je ogen er fris uitzien en je hebt daarna minder make-up nodig. 

Maar in principe kun je gezichtsyoga op elk moment doen. Het enige moment dat niet zo geschikt is, is vlak voor het slapen gaan. Na 22.00 uur switchen je spieren namelijk naar de ruststand.  

Waarom moet ik gezichtsyoga doen terwijl botox en fillers hetzelfde resultaat kunnen geven?

Hoewel ik er persoonlijk voor kies om het op een natuurlijke manier te doen en dure injecties te vermijden, ben ik erg blij dat we in een tijd leven waarin er verschillende opties beschikbaar zijn. 

Botox en fillers hebben het onmiskenbare voordeel dat je snel resultaat ziet, terwijl natuurlijke opties zoals Face Yoga weliswaar effectief zijn, maar ook  wat tijd en toewijding vragen. Botox en fillers kunnen daardoor een aantrekkelijke keuze lijken voor vrouwen die er snel beter uit willen zien. In werkelijkheid is het resultaat vaak anders dan gewenst. Veel vrouwen met botox en fillers vinden het bijvoorbeeld vervelend dat ze hun gezicht niet op een natuurlijke manier kunnen bewegen. De kans is heel groot dat botox en fillers in je lichaam en gezicht onnatuurlijk en verkeerd aanvoelen.

Behalve een onnatuurlijk gevoel, kan langdurig gebruik van botox ook leiden tot een vermindering van het volume in je gezicht en gezichtsspieren. Mensen merken vaak dat ze dan fillers nodig hebben om dit verlies aan volume weer op te vangen. En voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel waarbij botox en fillers elkaar afwisselen. Het eindresultaat daarbij is dat je gezichtsspieren enorm verslapt zijn en dat je dit niet meer terug krijgt. Daarom zou ik botox en fillers aan niemand aanraden.